numera hatar jag mitt internet

gammla rubriken: numera hatar jag det såkallade ämnet algebra
 

internet dampar. Hade skrivit ett långt, jag menar långt inlägg om diverse saker. Hatar detta.
Ett minisammandrag:
 
Algebra suger, ny lärare fattar nada kommer faila.
Halvdag imorgon
keramik var kul
ledig på måndag, labor day
 
sova nu

Chipotle & Minibenandjerrys

http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/dfecfa54f25411e1b3ad22000a1de2ac_7.jpg
 
Annan dag har nu rullat förbi. Backen är olika brant (vilket är mitt sätt att säga att dagen gått olika fort).
Skippade lunchen för att kunan gå till counslern för att byta spanskan och lyckades! Blir keramik imorgon. Kul kul.

Och börjar inte bli lika awkward för mig vid lunchen. Jag säger fortfarande inte så mycket mena ntar väll att jag känner mig bekvämare. De pratar lite med mig ibland men då är det mest när de är intresserade över något om sverige.
En som heter Juan har ställt mig den konstigaste frågan än så länge - "Går alla runt nakna i sverige?" Haha
 
Men kom hem och pluggade min algebra som ska in imorgon. Har fått 7 läxor än så länge, 3 av dem var förvisso bara papper som skulle hem och signeras och tillbaka. Men en chemistry läxa, över natten. Matten har vi alltid två dagar på oss och får en varje två dagar också. Journalism har jag massa att läsa i.. ska göra det nu.
 
Men gillar faktiskt ALLA mina lärare, jättenöjd. Eller ceramics läraren vet jag ju ej än men det blir förhoppningsvis bra.
 
Men åkte till walmart också och har äntligen (till mammas lycka) inhandlat vykort! Nu ska man bara skriva på alla..
 
Vi åt sen på chipotle och jag köpte en jättegullig ben&jerrys på walmart! :D Så söt, och bästa smaken!
 
Kom väll hem vid 6 och sen dess har jag bara pluggat min matte. Nu blir det läsa lite freedoms of press och sådant, godnatt :*
 
mamma inget paket idag heller!

Algebra

Sitter just nu och gör min läxa. Boken på bilden är över 1000 sidor .. Men vi behöver aldrig ta med den till skolan endast ha den hemma !

Kan uppdatera lite mera nu, tillbaka till läxan och hålla tummarna för att det kommer ett paket från kära Sverige klockan 3 :)


28 augusti 8.45pm

Andra skoldagen har nu passerat.
Gick bra. Som sagt inga vänner än. Snyltar Svannahs vänner som är jätteschyssta. men de pratar om folk hit och dit som jag inte har en aning om vilka de är. Så på lunchen sitetr jag mest tyst och försöker hänga med någorlunda.
Positivt är iaf att en kille i min U.S. History class (den som är innan lunch ) är vän med Savannah Edgar och dem så när lektionen var slut så gick jag fram och frågad eom han skulle sitta med dem, ja, och sedan om jag kudne gå med honom dit. Lite på elelr något, vet ej, men det gick bra. Och ahn evrkar jättetrevlig och ahr honom i två klasser.
 
Och seriöst vad jag kommer dö här.
Engelskan, alltså, vi fick ett papper med typ 5 texter , 2 A-4:a var. Till varje text var det typ 7 frågor, sammanlagt 31 st.
Och tänk att det är som svenska med avancerade ord och allt, fast på engelska såklart. Jag fattade nada. Haha förstod inga ord. Och kunde inte ens lista ut ordens med sammanhanget för det var ehla meningar jag inte förstod. Sen fick man inte fråga heller för grejern var ju att man skulle lära sig orden.. Men gillar läraren iaf. Känns som han bryr sig för han försöker lära sig allas namn, så känns väll bra.
 
Haha, spanskan. Tänker nog inte byta.. Om jag inte får byta till keramik, men hade inte tid att gå till counclernblablabla idag så gör det imorgon.
Alltså igår var det bara "Hola" och "me llamo" , idag så avancerades det mycket suggestivt. Så håller mig nog här än så länge..
 
Jounalism, kommer bli kul men ett riktigt helvete med göra.
 
U.S. History, remember att jag skrev att jag inte gillar läraren ? Stryk det. Han är superskön. Han heter Mr. Bishop men vi ska kalla honom för coach eftersom han coachar något lag. Och hans regler för klassrummet är "No Sex & No Violence". Haha
 
Algebra = en bok på 5 kg. Måste lägga upp en bild.. Men läraren gillar jag. Liksom ingen rolig eller så, men jag förstår när hon förklarar. Men vi har henne bara denna vecka sen byter vi för hon är höggravid.
 
 
Ajuste, på jounalism gör vi alla nyheter och så och ahr fått reda på lite saker. tex
 
Mamma kommer du ihåg att du sa att Las Vegas hade bra skolor osv ? Du kunde inte ha mer fel.
Nevada ligger på 49 plats (med bara hawaii efter dem) i school education.. Suger jaja. Men funkar.
Även fått reda på att de har inte råd med lärare till skolorna så iaf minst tre klasser i vår skola så är det överfullt och man får sita på golvet. Som tur är är ingen av mina så fulla men några berättade, haha. Mend e säger att det ska lösas inom några veckor.
 
Komemr fortfarande folk och registrerar sig till skolan.
 
En av reglerna som man får veta i alla klassrum också är att man får en varning om huvudet nuddar bänken.. Tydligen är det hur vanligt som helst att man sover.. Kommer väll förstå det tillslut.
 
Men även om klockan är typ 9 nu så ska jag lägga mig. Ska gå upp 05.30 imorgon.. Godnatt!
 

Första skoldagen!

Schema:
 
1st: 7.00-7.53 - English 11
 
2nd: 7.58-8.54 - Spanish l
 
3rd: 7.59 - 9.52 - Journalsim Foundation
 
4th: 9.57 - 10.50 - Chemistry
 
5th: 10.55 - 11.48 - U.S. History
 
Lunch
 
6th: 12.23 - 1.16 - Algebra ll
 

 
Så!! Detta är mina kommande skoldagar! Idag såg lite annorlunda ut, vi hade lite homeroom osv, men det har man typ aldrig.
 
Allt gick bra. Jag och Savannah fick skjuts för vi är inte registrerade för skolbussen än. Och vi koallde på någon lista vilket homeroom vi skulle ha. Allt var baserat på efternamnen så hamnade inte med henne.
 
Men jag hittade till mitt och Edgar var i samma. I homeroom fick man sitt schema och så. Så konstiga tider! Liksom minuter och så!
Men efter så hjälpte Edgar mig att visa mina klassrum och sen till min första lektion!
Gick bra. Engelska läraren var jättebra, första intrycket iaf. Vi fick ett papper och skulle göra lite grejer för att han skulle lära känna oss. Var frågor som "vilken kändis kan du tänka dig att det är möjligt för dig att ha ett riktigt förhållande med?" "om ditt live hade ett soundtrack vilken låt skulle vara din?" osv. Var ganska kul. Och skulle vända mig om för att fråga om ett ord, så förstod itne tjejen bakom mig heller! Hon var från Schweiz och åkte med YFU. Vi pratade lite.
 
Sen var det Spanish l. Vi lärde oss "Hola" och "Me llamo" ..
Så det ska bytas! Och var bara freshmens, jag är junior alltså två år äldre.
Man kan bara byta till typ högre grad på det man läser, ej ämnen. Men ska försöka byta till keramik.
 
Journalism Foundation verkar super. Vi gör skolans tidning och läraren var så skön! Haha hon var typ överallt :p
Hoppas det blir en riktigt kul klass!
 
Chemestry är kemi. Inte så mycket bättre. Bättre än pö iaf. Läraren verkar ganska schysst. Om vi behandlar honom med respekt behandlar han oss med respekt, simpelt.
 
Sen U.S. History, läraren sa ingenting. Alltås vi skrev bara på en lista som vi gjort i alla lektioner, men vanligvis säger läraren något mer. Han bara satt där. Så första intrycket var inte så bra.. Pratade inte med någon där heller.
 
Sen kom det jag farade över! Lunchen. Haha. Jag visste att jag och Edgar hade samma lunch som mig. Men visste inget om Savannah eller så. Men kommer in i matsalen och inte så lätt att hitta Edgar bland 1000 elever .. Så jag bara fllowade the flow. Tillslut såg jag Edgar och några andra så phew där. Haha men vi stog i kön hur länge som helst! Så mycket folk!
Jag träffade en söt tjej i kön jag pratade med så vi köpte mat samtidigt. Men när vi betalade för vår mat så rang klockan .. Så tig en bit av min pizza ( man kunde välja det eller orange chicken, som är godare än det låter) och sparade min brownie (ja man fick en brownie, i en förpackning..) och gick till min class. Var matte så vad ska jag säga ? Man är tvungen att ta lektionen .. Trååkigt. Och komemr få en bok som såg ut att väga 3 kilo typ .. dö
 
Men annars var allt bra. Och skulle ju även på cross-countryn. Men vi frågade vid officet om det, de sa gå till planen och kollaom ni hitttar någon coach. Men det gjorde vi inte så tillslut fick vi ringa vpappa om skjuts hem. Och nu sitter vi och kollar, guess what, supernatural. Vi är snart klara med allt! Eller netflix har ju inte säsong 7 men man kan kolla på internet ;)
Och även fast jag sett allt förut så är det så bra! Älskar det. Och älskar Jensen Ackles!
 
Så, nu är denna dag avklarad. Hoppas man kan "make some new firends" imorgon ;)
 
 
 

sist sommarlovsdagen!

Imorgon är det skola! Tag tagg tagg! Haha åååh är så nervös. Wish me good luck!

Welcome Party

Äntligen sitter jag i min säng och ska snart gå och lägga mig!
 
Fcik gå upp tidigt imorse, vilekt resulterade att ungefär udner hela dagen så har jag vart ganska trött och off.. haha eller motsatsen, hyper och bara babblat på som den.. hehe
 
Iaf, vi blev lite försenade till Welcome Partyt. Vi skulle åka klockan 1 men kom iväg vid 4. Kan säga tt vi ahde besök av polisen och allt! Oppa. Nej men vpappa fick någon typ av solsting, sen blev vi typ oroligaochringde 911, men de behövde itne komma sen. Men mitt i allt så plingar det på dörren så står det två tvättäkta poliser utanför. Haha.
 
Men vi kom iaf dit! Hade med mig min mat, och katastrofen löste sig för en svensk hade med sig lingonsylt! Super!
Vi var 5 svenska tjejer där, eller en hade åkt när jag kom dit, inga svenska killar. Men vi svenska tjejer här i Las Vegas är Jag, Linnea ( hon som åkte innan jag kom, Stockholmare från nacka som fö var på samma intervju som mig året innan jag åkte) , Emelie ( från skåne ), Joanna ( från Gävle) och Emma (skåne där också, som jag snackat med lite förut och så. Tillochmed innan vi fick våra placeringar så hade jag pratat med henne. liten värld).
 
Sen var det massvis emd annat folk, god mat och allt. Och såklart avr värmen där också.. SÅ varmt. Haha har ännu inte vant mig. Om jag någonsin kommer.

Så vi svenskar pratade lite, jag och Joanna har samma IEC. Men de började gå efter ett tag. Vi var kvar till sist med Kiddys (thai tjejen som jag nämnt någon gång tidigare) hos min IEC och aunt Asmin. Trött och avliden beredd på att åka hem så ska vi, guess what, på middag.. Haha.
 
Så vi alla åker till detta underbart fina område och äter lite mat. Jag beundrar deras hund Rocket. (hur stor som helst, men han var världens gulligaste. Vet inte vad men jag fastnade för honom)
Ajuste, huset var så himla fint! Och området och allt! Haha vet inte vem som bodde där riktigt, men iaf. När vi ska åka så kommer förklaringen. Mannen kommer hem och han är ... damdamdam, Pilot!
Förklarade allt. haha
 
Sen hemmåt, duschade det första jag gjorde. Sen såklart supernatural. Kollade lite vad jag kan ha på mig på måndag. Typ ingen av mina tröjor funkar. Axelbanden ska vara minst 4 fingrar breda. Ha. Löjligt.
Men det löser sig ;)
 
Sista bilden:När vi åkte hem från sista middagen så kom vi från Californien hållet. Och fick ingen brabild på det men staden är så fin på natten. Helst sjukt.

Swedish Meatballs

 
Welcome party och man ska ta med sig en svensk rätt. Eller ja inte alla bara vi svenskar, och norksar en norsk rätt osv. ni fattar ..
Och nu till katastrofen , JAG HAR INGENLINGONSYLT!
 

bARA SÅ att ni vet nu i förväg liksom. Inget kommer gå bra alla kommer hata mig utan min lingonberry jam ( som ingen fö vet avd det är ens :p)
 
Jaja, ska bli kul och träffa lite svenakr man har haft kontakt emd. Super
 

Mountain Edge Park - Bilder

i var redan en bunch av ungar från början. Beau, Avril och Renee ( Beaus kompisar ) , jag, Savannah och Edgar. Sen Vmamma och vpappa. Haha alla vi klämde ihop oss i dera van och körde dit.
 
Medans vi ungar gick uppför berget så så åkte de och köpte tacobell, mums. Men tog väll kanske 20 min att gå uppför berget. Var riktigt fint där! Man såg staden osv. Varmt såklart, vad annars :p Men ibland kom molnen och räddade oss!
 
Sen åt vi nere i parken, riktigt fint. Och en riktig omväxling från öknen, ha. Grääääääääs.
Spelade lite amerikansk football och bara pratade. Haha Sav visade oss videos på Utube, haha min vpappa skrattar så jävla kul. Haha och han förstår inte att det alla vi adra skrattar åt är hans skratt, haha så skön!
 
Men lite bilder kommer här:
 
Lite bilder uppe från berget.Inte bästa viewn men fint var det!
Hon var tvungen att utmana ödet..
Savannah lite mer taggad än mig .. elelr var det tvärtom? hmm. (btw vi håller iten händer men seer ganska coolt ut, right ?) The strip vi har framför oss
Jag, Savannah och Beau, haha
On the way down - Strike A pose. Edgar och Renee var med, bara Savannah som beundrade utsikten lite..
Tydligen har jag en throwing arm ;) Dessutom ont i den nu också :(

Mointain edge park

Nu ska vi och vandra ! Super !


Meadows Mall

Ingen cross country imorgon. Vpappa jobbade då, och kan väll erkänna att jag inte direkt är så besviken över att slippa gå upp klockan 5am .. Hehe

Så min första träning blir på måndag direkt efter skolan !

Idag åkte vi till Meadows Mall , köpte ett par shorts och jeans på sale på hollister.

Imorgon vet jag icke vad som hända skall. Måste iaf laga min maträtt tills på lördag, så det ska göras!

Yes nu blir det till att fortsätta vårt supernatural maraton , godnatt


Cross Country

Yesss cross country klockan 6am imorgon .. Jippie .

Igår blev ingen cross country för min vpappa kunde inte skjutsa mig (fast tror den var inställd också för igår ÖSTE det ner hela dagen !) och idag var den inställd. Så imorgon! Får väll hoppas att min vpappa kan hitta tiden att skjutsa mig :)

Sen är det träningar varje dag efter skolan 1.45 eller något sådant :)

Vet inte vad som händer idag. Ifall vpappa kommer hem och har tid så åker vi nog till något mall för att köpa lite kläder till skolan. Får se hur det blir med det ..

Vädret som var igår. Var faktiskt kallt..


Registrering + en jävla massa papper..

Idag har vidå äntligen registrerat mig. Det var ganska enkelt. Vi hade redan fått papprerna vi behövde igår så de var ifyllda och vi prata lite med någon registrerare där. Jag kommer bi 11th gradeare!
Fick även välja klasser.. eller välja och välja. Var tvungen att ta 4 klasser och fick välja två..
 
Var tvungen att ta- Engelska (engelska), Science (ville ha biology, men hon bah "jag sätter dig i chemistry" okej vet inget om de men jaja), Matte (blev någon slags algebra) och US.history.
 
Sen valde jag till Foreign Language (spanska) och Journalism.. Alla kurser är nog ganska svåra tror jag. men ja. Eftersom det var så sent såvar redan alla klaser fulla och de som jag ville gå behövde man ha gått en annan klass innan på (de var inte så omtäksamma mot utbytesstudenter här som jag hört att de kan vara på andra ställen..)
 
Och frågade äntligen om min "kära" sporter, fanns det någon möjlighet till volleyboll,crosscountry eller tennis fortfarande? och yes det fanns det! Jippie!
 
Så gick till "sportkontoret" pratade där. Och det gick bra, behövde bara köpa ett "package" som man skulle ta till doktorn och få en physical undersökning så att man kan få vara med. Det kostade $20.. cash.. vilket jag nte hade. Så fick åka och ta ut $20, komma tillbaka. Köpa pappreerna som man behövde och sedan åka iväg igen. (vi fyllde i allt påvägen, så JÄVLA mycket saker att fylla i, och samma grej hela tiden)
Fick min undersökning, som var superenkel även fast vi behövde fylla i samma slags papper igen + $20 dollar borta igen.. , åker tillbaka och lämnar in allt.
 
Sen precis när vi ska åka så kommer hon utspringades med ett papper i handen och säger att vi måste fylla i detta också men kan ta med det imorgon. Men vi ville ha allt kalrt så började fylla i det och blev lite starstrukk för vi har redan svarat på allt detta.. Tills vi inser att det står ett annat namn på pappret. Någon Anders blablabla.
 
Så jag får springa in med pappret igen (och hela dagen med allt springandes fram och tillbaka så tänk på att det är 40+ ute..)
 
Väl därinne så ger jag henne pappret och tjuvkikar lite på papprerna och en av utbytesstudenterna på min skola ( tror vi totalt är 5 st) så har jag iaf en Norsk haha. Kan man prata hemlisar som ingen förstår med, hehe.
 
Så någon gång imorgon så ska jag vara med på min första crosscountry träning här i USA !
 
 
MEN, alltid men, eftersom min vpappa är den enda som kan köra i hemmet och han har ett 24/7 jobb så vet vi inte om jag kan vara med imorgon.. Men jag hoppas det iaf.
Men vi skulle ringa till skolan imorgon och höra vilken tid träningen var.. Så får se då!
 
Sen blev det god mat med panda express och fick en lovlig fortune cookie, yay
 
 
Så äntligen är jag en Sierra Vistare nu, hem för the Mountain Lions!
 

Treasure Island

Detta hände igår..
 

Eftersom min vpappa skulle hämta upp någon vän  från flygplatsen och lämna av henne på Treasure Island (ett hotel med pirat tema, typ.) så fick vi åka dit och sola och bada!
Förs skulle vi dit men så behövde man ha någon som var över 21 med in på poolområdet. Och ingen kunde just då så medans vi väntade så gcik jag och Savannah till Fashion Show mall och shopapde lite. Fick emd mig en söt topp från Top Shop för $15 , sen köpte jagh äntligen mina efterlängatde promenad/joggingskor (vet ej, hon i affären sa att det går att jogga i dem om man måsste. Men har hört några som har dem och de joggar typ bara i dem, använder dem inte för att gå..får hoppas att det går..). När vi kom tillbaka till hotellet så åt vi på en Hawaiiansk restaurang. Jag åt en slags kycklingwrap, supergott!
 
Efter maten blev det äntligen sola och bada! Eftersom jag vill få en bra solbränna så la jag mig i solen, i ungefär 10 min, sen så lev det för mycket och jag joinade de andra i skuggan.. Badade även lite med Beau och så.
 
Ajuste, denna morgonen skulle vi regisrera mig för skolan. Så vi åkte dit, ochd et var proppfullt! Vi satt där en halvtimma och då hade det gått dem 1 nummer och jag avr typ 8 nummer efter det. Så vi insåg att vi inte skulle hinna, så åkte vidare till Treasure Island.
 
Sen blev det hemmåt, jag testade mina nya skor och var ute och gick med Beau och Tyson. Men de går inte direkt fort.. Iaf. Hoppas det blir cross-country för mig imorgon ;)
 
 
 
 

Vegas at Night

 
 
Yeees. De kom och hämtade upp mig runt 5 någontign och då åkte vi och åt direkt.
Haha, just när jag skulle ta min första tugga så typ "skrek" david -NEJ. haha då ska vi tydligen be innan. Så när hans vföräldrar komemr sen så ber vi.
Det var mysigt och annorlunda. Alan, värdpappan, välsignade våran färd, Jans fotbollsmatch att maten skulle vara god och så vidare. Skulle jag vilja få uppleva någon emra gång. Kanske bli något på thanksgiving ?
 

Men sen åkte vi iaf och kollade på Jans träningsmatch som var mot massa andra lag. Ingen ting makade sense och vi satt bara och prata, på engelska såklart. haha ibland smög vi in lite svenska men om det blev för mycket sa vmamman till.
 
Vi kanske var där någon/några timmar typ. Efter behövde Jan äta, jag och david tog någon slags glass. Min var MEGA god! Typ Oreo Parfait ( aka oreo glass) super.. Yes och där vi åt hette Wendys och de har snott Pippi Långstrump D:
 
Sen vidare till The Strip, haha en lördagskväll på The strip med bil. No good idea.. Haha bara att åka typ 50 meter tog en halvtimma! Men slutligen kom vi fram till Bellagio iaf och kunde se den unerbara Vattenshowen. Blir lika amazed varje gång! Och har aldrig sätt den när det är mörkt ute och det var om möjligt ännu underbarare!
 
Vegas är en riktigt grym stad i sig själv på dagen. men den lever verkligen upp til sitt fullu på natten kan man säga. Gud vad fint det är emd alla ljus och allt!
 
Efter det så droppade de av mig hemma och de körde vidare till Parumhp! Var roligt att träffa David och äntligen fp prata lite svenska.. hehe
 
Nu blir det läggdags, godnatt!
 

RSS 2.0