Once again - deppmode

ååååh. Blir så trött på det här.
Igår - "** har kanske hittat en familj, vi får reda på allt imorgon."
Idag- "Nej, hon hade inget, men jag kan ringa och kolla med några, hör av mig imorgon"
 
Vilekt inte heller kommer att hända.
 
Gick först ca tre veckor innan jag fick min familj och när jag väl fick en så har det fortsatt att gå flera dagen, nu en vecka och 1 dag.
 
Sen babblar min IEC på om att det inte är säkert att jag ska flytta dit, vilket gör mig väldigt konfunderad, ringer Boston och de säger att ja men de ska bli min familj förr elelr senare!
 
Sen att förhoppningsvis så ska jag kunna flytta inom några dagar (alltså det var i helgen på't ungefär) eller så händer det nästa vecka.
 
Nu är denna vecka snart slut, bara torsdag och fredag kvar. Boston jobbar inte på helgerna. Förvisso så jobbar IEC:s och sådant "dygnet runt" men känns hittills som att informationen jag får av dem inte känns 100%:ig, om äns 50%:ig ..
 
Så, om det inte händer denna vecka. När ska det då hända ?
 
Har gått en månad + någon/några veckor sen detta drogs igång. En månad sedan flytten skulle ha gjorts, 1/10 av mitt liv, jäkla mycket besvikelse..
 
Eftersom att jag dessutom ska flytta känns det så fel att be dem om saker, som tex så vill jag inte fråga vpappa att skjutsa mig till en ATM för att ta ut pengar (behöver lunchpengar, alla mina kontanter är slut) för vet att hon jobbar så mycket och aldrig är hemma. Och när vi väl åker någonstans känns det som att det bara är pga av mig.
Sen att dessutom lägga det på honom sen nästa dag (vilket iof aldrig kommer hända) hejdå, jag drar nu, glömde bort att säga det efter den där prövningsveckan som var för en månad sen, men ja jag ska flytta, ciao.

Where is the world going?

Angående förra inlägget som berörde slagsmål ämnet en bit..
 
En av mina utbytesvänner som går på Chaparall och känner även tjejen som "attackerade",  visade mig den riktiga videon men antar att den tagits bort nu.
Här är en annan version från nyheterna:
 
 Giulia (utbytesstudenten som går där) säger även att detta itne är det värsta..
 
 Även en länk till en annan video - http://bcove.me/njphx6zr
 
Vegas baby

Svar på frågor #1

Svarar på vissa av frågorna nu eftersom vissa kanske är känsliga just i detta läga, och man vet aldrig så jag frågar på resten efter jag flyttat. Tills dess så är det bara att fortsätta fråga på!
 


Anonym

I Sverige kan man också se samma dag som de sänds i USA, via datorn

Men du kan aldrig uppnå samma charmerandekänsla som att se det live på tv. Visserligen kan jag inte det med The Walking Dead men något annat oslagbart är ju själklart Vampire Diares!

 

Sofia

Hej jag ska åka på utbytesår 2013 till USA och undrar om du har några tips innan man åker iväg som packning m.m :) hoppas du har det bra!

Packning.. Hehe. Smartaste just nu så långt innan är väll att börja skriva en lista i tex word om vad du behöver. Sen när det komemr till packning så får man gå igenom listan och antingen addera saker eller summera (troligast det senaste, tyvärr..) så att det uppnår inget mera än 23 kg! En konst som man lär sig behärska som utbytesstudent!

 

Anynom (*host*Emma*host*)

Y u speak stockholmska?

ÖÖ, i dunnö nöw :s

 

Sofia

- Gjorde du något regions/delstatsval? :)

Ja, det gjorde jag. Jag valde västkusten (region 1) vilket innehöll Arizona, Californien, Nevada, Oregon och New Mexico. Men rekommenderar dig att inte göra regionsval, jag ångrar det. Låter verkligen klyschigt och så men det beror verkligen på familjen. Visst du kan få det bra med de där 4000 kr det kostade kan du lägga på kläder tex!


- Hur ofta pratas du vid med din familj?

Nu på sistone har det blivit väldigt ofta, jag och min mamma kik:ar i stortsätt varje dag för att hålla varandra uppdaterade om vad som pågår. Och pratar kanske 1-2 ggr i veckan. Men innan så hörde jag knappt av mig ^^


- Hur övertalar man en förälder som inte vill att man ska åka på ett utbytesår? (Har det lite tufft med min mamma, hon vill absolut inte att jag ska åka, men detta är något som jag har drömt om sedan jag var 12 år så jag kommer inte ge upp! ;))

Om det är ekonomiskt så kan jag självklart förstå det, men det går alltid att lösa! Jag jobbade ihop ca 20 000 kr innan jag åkte, jag änvänder dem som fickpengar men de kan man ju använda till att betala resan! Och om hon inte har något annt skäl än det så ser jag inget problem, det är en stor möjlighet, din dröm, erfarenhet, en super merit att ha i framtiden och helt j*vla sjukt kul! På riktigt, YOLO ;)


-Hur är den amerikanska skolan jämfört med den svenska?Är det mycket plugg? Hur är eleverna? Har hört att det är mycket mer drama på high schools.?

ANNORLUNDA! Mycket mycket plugg, men för det mesta relativt enkla saker, man får en stencil. Men man får det från dag till dag. Eleverna är ganska oförskämda (tvivlarna inte på att det är annorlunda någon annanstans, men detta är statsmänniskor, likadant i hela världen. Och undantag finns givetvis.), de utnyttjar dig lätt om de kan. "Ååh, hej är du utbytesstudent. Gud va coolt! ååh, har du en dollar?" På det viset. Men vissa är riktigt trevliga, intresserade på riktigt och helt enkelt roliga att umgås med. Drama är ordet, bara at man har en skolpolis säger väll saken? Fights vareviga dag, tjejer som gråter, och skriker på varandra hit och dit. Puuh, utmattande rent sagt!
- Varför valde du att åka med EF?

Tre enkla ord. EF hela vägen.

Gjorde ganska mycket, och jag tror fortfarande på att det är det bästa, och inte massa skumma sammarbetsorginisationer hit och dit över detta enorma land.

Samt att när jag gick på det första mötena så var STS:s (Explorius och de andra var helt uteslutna från början pga "inte hela vägen", STS och EF stod det emellan) möte i ett stort klassrum och jag somnade för några minuter tror jag.

Medans på EF (tror på tecken, så detta såg jag som ett tecken) så var det en regning dag, och jag var den enda som kom till infomötet. Så istället för att titta på en stor powerpoint så satt vi på varsin sida om bordet och pratade med varandra, nästan som en intervju. Eller det blev min intervju på't ungefär, de sa redan då att jag var i princip antagen, man måste bara göra den riktiga intervjun för formalitetens skull.

Sen såklart att EF kontoret i Sverige är nog det bästa EF kontoret i världen.
De tjejerna som jobbar där har gjort så himla mycket för mig och jag kan inte tacka dem nog! pöss och kramar på dem!

Och får inte glömma EF Camp, det var grymt

Hoppas du får en grym fotsättning på ditt år i USA! :D


Tackar tackar, hoppas du kommer iväg och får det super du också!


Mountain Lion Messenger

 Bild1: Front page - Bild2: Foreign Exchange Student artikeln (ja, jag blev dresscodad den dagen..) - Bild3: Min första By-Line!
 
Första nummret av SVHS (Sierra Vista High School) tidning är ute! Känns kul att både vara med i den och att ha mitt namn på en "By-Line".
 
Om du vill läsa utbytesartikeln kan du även klicka här för större bild. (by linen i den artikeln blev fel, jag skrev den inte, en tjej vid namn Aremis skrev den.)
 
Jag fick idag beröm av Ms.Poster också, inför hela klassen, och man måste ju erkänna att då känns det bra!
Speciellt när man vet att man är förkänt av det efter att ha jobbat med det och stannat till 7 på kvällen i skolan en "fredag".
 
Idag så släppte det äntligen på matten också. Vi håller på med equations, linjära, parallella och parpendicular sådana också, så inte världens enklaste. Men nu när det äntligen släppt så ser jag nästan fram emot att göra läxan!

Urban Outfitters

 
 
Shorts för $10
Två block som jag länge suuktat efter "It's Time to Explore" & "Things Are Getting Wierd"

Multi-Culture Club

Kom precis hem från Multi-Culture club (MC-Club ;)) och det var helt okej. Detta möte var inte världens roligaste men jag pratade med några riktigt trevliga personer.
 
Det projekt vi började med just nu heter "Christmas Box", dey går ut på att man skaffar en skokartong, fyller den med lite diverse grejer som ett barn skulle gilla. Gosedjur, färgpennor, en tvål, kam, tandborste, leksaker, målarblock och sen så skickas det till barn i u-länder. Riktigt fint tycker jag!
 
Och jag är ju ganska tvivelaktig sådär men vi fick se lite videos och sådant + att en kille som är med i Language Club också (som jag trodde var helamerikan emd typ mexikanskt urpsrung) hade tydligen fått en sådant låda när han var liten och bodde i Serbien. Inte äns de som anordnar klubben visste om det här!
 
Så det var fint att få höra det. Och även se alla små barn på filmerna.
 
Sen fick man såklart kakor också! hehe, är nog vad alla klubbar lockar med i hemlighet ..
 
Tog inga bilder från multiculture men kan lägga in en bild från dagen så det inte blir bildlöst
 
 
Diana och jag i Chemistry class

Proficiency test

Sitter just nu på Engelskan och gör nada.

Alla andra juniors har proficiency test i matte idag (typ som NP men bara för Nevada) och i tron om att jag också hade det så gick jag först till fel rum för special ef elever , sen stod jag i en milslång kö bara för att inte vara med på listan för de som skulle ta prov.

Så jag gick till counclern och fråga och eftersom jag är utbytesstudent behöver jag inte göra dem..

Men ringde Boston nu på engelskan iaf, ingett nytt där. Får bara hoppas det kommer den här veckan, annars vet jag inte vad jag ska göra ..

Pöss


Frightdome

Kan bara säga screw grönalund och Liseberg med sina uteputtefjuttiga läskiga hus. Ha, frightdome var något annat kan jag säga!
 
Det hela är som en nöjespark fast inomhus, Och när man kommer in är allt mörkt och det är rök (scenrök) överallt. Ibland er man inte äns vart man går.
 
Det första som hände oss var att ett monster hoppade ut från ett photobooth och skrämde livet ur oss alla.
Så man kan säga att hela frightdome är som ett spökhus sen finns det rides och spökhus även där inne.
 
Först åkte vi en bergochdalbana, och medans vi stod i kön så ser jag en loop och tåänkte att det får väll gå för sig, Kanonen i Lisseberg är visserligen minder men detta ska jag klara av. Och såklart, när man kommer upp där för backen så är det 2 stora loopar ! Och även två andra twistar där man åker uppochner i kanske 5 sekunder. Så var väldigt uppfriskande som första sak att göra när man kom in där.
 
Men alla spökhus, läskigaste var väll camp massacre. Ett monsterhögg av mig och Emma från de andra så vi var helt ensamma. Och då kommer de bara från alla håll och omringar oss. Det var intense kan jag säga, min rlst är totalförstörd från att en blanding av något som jag tror var skratt och skrik för min del.
 
När man kom ut därifrån var man  helt utmattad för man hinner inte andas mellan allt, monster, skrik, mosnter, skrik, monster, skrik, monster som misslyckas skrömma, skratt. Så var riktigt skönt att komma ut därifrån.
 
Så det var awesome, så kul!
 
Idag var ganska slappt, vi åkte till någon liten "stad" som anlades 1902 och kollade någon show, matade djur (som fö var helt undermatade, och gick fram och tillbaka med livlösa ögon) och så.
 
Sen skjutsade de hem mig, jag skypeade med mamma ett tag och sedan somnade jag och sov i kanske 4 timmar.
 
Nu är klockan 9.30 här så jag ska gå och lägga mig, skola imorgon..
Ha det super ni svennar med höstlov, verkar udnerbar, pöss
 
 
 

Studs and Spade

Vänster - Forever 21, Höger - Kate Spade


Sleepover

Blev lite shopping idag !
Åkte till fashion show för skulle bli upplockad av Izel där.

Lämnade tillbaka mina Ray Bans som jag köpte i Boston, var inte helt nöjd och letade runt lite igen tills jag hittade ett par nästan likadana som jag var jätte nöjd med och de var 30 dollar billigare!

Köpte ett jättefint iPhone skal också, en tröja på sale från Levis, 2 bh:ar från Victorias secret (mina första!) och ett till iPhone skal !

Nu ligger alla utslagna i soffan och kollar på Rush Hour.

Imorgon blir det mer shopping, Buffalo Exchange (second hand butik som ibland kan ha SUPER saker som LV väskor tex), en annan bra butik vars namn jag inte kommer ihåg och URBAN OUTFITTERS ! Min absoluta favorit affär !

Och sen Frigtdome ! Ska tydligen vara oerhört läskigt. Well, well, får man väll ta !

Men fortsätta med filmen nu, godnatt

Ajuste, även firat Nikkis (Mina IEC:s dotter) som fyller år på måndag men hon firar sin födelsedag i fem dagar, hihi


Nevada Day!

Igår pratade jag då med Boston igen, för jag fick lite smått , gånger tusen, panik över att jag förhoppningsvis skulle få flytta innan thanksgiving.
 
Så jag ringde upp Boston och frågade dem, men Tamar, hon som är Nevadas kontakt person emd Boston och fixar allt, sa att de tror mera på några dagar. Kanske, mycket litet kanske, i helgen. Men hon trodde på nästa vecka.
 
Så man får hoppas det då!
 
Men idag är vi lediga här i Nevada för det är Nevada Day!
 
Så ska bara ta det lugnt lite, senare kommer Izel och hämtar mig och jag ska sova hos dem, sen på lördag blir det Frightdome (typ supermega läskigt, jag kommer dö av skräck) och sover även hos dem på lördagen också för vi kommer komma hem så sent.
 
På söndag ska jag bara vila upp mig inför kommade vecka, och förhoppningsvis allt som kommer hända!

Lilla känslan av "europeien"

Skrev detta inlägg tidigare på mobilen, men när jag har bilder så vill de inte ladda upp..
 

Stannade kvar efter skolan idag fram till kanske klockan 7.30.. Och jag brukar vanligtvis sova från 2-7 när jag kommer hem efter skolan så är ganska så trött.
 
Men stannade eftersom att efter skolan så var det Laguage Club, vi gjorde väll inte världens roligaste grej men städade campus och det var väll en god gärning!
 
Sen när det var klart så gikc jag till Journalism och hjälpte till där, vi hade jättemycket och göra och tjejej jag arbetar med, Jauqline, tycker jag gör ett jättebra så hon ska säga till Ms.Poster att göra mig till som "Assistant Editor. Synd bara att jag ska flytta men jag kan väll göra så gott jag kan så länge, och ajg får jättemycket beröm för att jag är så duktig och liksom gör allt jag ska och hjälper till och så, så det mår man alltid bra av !
 
Men jag hade inte så jättemycket att göra efter ca 1 timma, men hon som skulle skjutsa hem mig hade mest av hela gruppen att göra! Så ja, vi satt kvar till klockan 7.30, 19.30. Men det var kul, är ändå ganska mycket bättre än hemma, jag menar vi pratade hela tiden och det var kul att komma närmre dem.
 
Fick även ett uppdrag under journalism att gå och fota fotbollspöjkarna, gjorde man såklart. Härligt att se lite fotboll, första gången på länge!
 
Sen hem, Diana var här, en av de bra vännerna i skolan, som även är Savannahs vän. Och för första gången känns det kul hemma. Hon är så härligt, bara pratar med mig som ingenting.
Vi tre kollade på vampire diaries och nu flummar vi runt med bilder från tumblr..
 
Bild 1: Diana i Chemistry.
Bild2: Haha, vi förvandlade Alejandro till en mentalsjuk eskimå.
Bild 3: En Praying Mantis (delbert) i U.S History.
Bild 4: Städning på Language Camp
Bild 5: En jääättelyckad gruppbild, haha
Bild 6: Sierra Vista (vita) möter Palo Verde
Bild 7: Gör Mock-ups på journalistiken
 
Har även fått liiite info från Boston. Tar det i ett annat inlägg.
 
 

3 månader i USA #2

Och så ett litet till inlägg för att detta inte ska totalförvandlas till värsta deprissons bloggen..
 

TRE månader har nu gått av mitt år i USA. Ganska otroligt, har hunnit med så mycket och haft så kul (dock har detta vart på tripper utan familjen).
 
Har hunnit med en helg i Californien, med Disneyland, Beachen och LA Fashion District. Har sätt de underbara natur scenariona i Zion National Park, Utah och paddlat kanot i Black Canyon River.
 
Så har träffat så underbara utbytisar och har haft så himla kul!
 
och för att inte glömma bort EF CAMP! Något jag absoluta rekommenderar till alla blivande utbytesstudenter, så värt pengarna!
 
Så även fast min situation ser ut som den gör, jag ibland bara vill åka hem för att jag känner att jag slösar min tid här. Så kollar jag tillbaka på detta tre månader och inser att jag har så många fler kompisar och har hunnit med ganska häftiga saker på denna tid. Så jag ångrar det absolut inte. Punkt.
 
 
 
Jag och Emma när vi gick runt i LA Fashion Distric hörde helt plötsligt något som lät som den välbekanta sommarplågan Dansa Pausa, och insåg att det var den på engelska. Ha var så himla kul! På en liten ghetto butik så hör vi en svensk låt, på engelska (vi hade aldrig hört den versionen förut). Förgyllde våra liv för några minuter.

3 månader i USA #1

Blandade känslor nu. Jag är både jätte glad och så sjukt irriterad som man bara kan vara.
 
Fick idag beskeded (fick gå ut från keramiken för Boston ringde mig) om att jag nu har min permanenta familj, eller ja i detta fall en singel mamma. Men jag är nog så glad över det!
 
Hon har en utbytesstudent just nu och man tycker ju jag skulle kunna flytta in där nu på direkten. Icke sa nicke, eller icke sa tysken. Tysken vill inte acceptera en dubbelplacering.
 
Jag skulle ha full respekt för detta och acceptera det och så om det inte var för att det Petra bara är hennes temporära familj.
 
Jag dör.
 
Men ändå, de skulle hitta en annan temporär familj åt mig i Mesquite, hitta en permanent familj åt tysken, sen flytta in mig hos Petra, min permanenta familj. (Och detta är min permanenta både jag och mamma har frågat EF "Men är verkligen det här min familj?" Då har de svarat ja.
 
Verkar ju relativt krångligt men det fick väll duga. Så pratar med min IEC (som nu har fått information av Boston) och hon är jätteglad för min skull och att jag äntligen fått familj. Lite tråkigt att jag skulle få hoppa mellan temporär och så men förhoppnings vis hittar vi en familj innan thanksgiving.
 
HELT SERIÖST! INNAN THANKSGIVING!  3 3 3 3 3 3 3 VECKOR DIT!
 

Så har vart deppmode resten av dagen och vet inte vad jag ska göra. Kommer känna mig tom och hopplös i tre veckor nu.

Svarta Änkan

Går ner i köket och hittar världens största svarta änka, som jag dessutom har för mig är rätt giftig ..

kroppen var typ en halv centimeter


RSS 2.0