Sierra Vista High School

Skolan är ju ganska stor, och de verkar rätt så inriktade på sport. Deras maskot är ett bergslejon (mountain lion) det är väll ganska bra ? Haha annars hade man kommit till en av de skolorna som har typ en get, lejon är väll bättre???
 
Och har inte fått svar från min v-familj än! La till ungarna på facebook alldeles nyss, hoppas de accepterqar mig då och vet vem jag är !
 
Men fick svar från Don, min IEC, han verkar jättetrevlig och så. Hoppas han fixar roliga träfafr för oss utbytesstudenter och så också! :D
 
Vet också vilket camp jag ska till, Bryant! Någon mer som ska dit?

Las Vegas, Nevada

Där ska jag bo det kommande året. Helt otroligt.
 
Min familj består av pappa Craig 46, mamma Virginia 45, dottern Savannah 16 och sonen Fletcher 12, de har även en hund. Mer vet jag inte utan mejlade dem alldeles nyss och väntar nu på svar, de ligger 9 timmar efter oss så klockan är just nu 13.någonting där.
Jag ska gå på Sierra Vista High School som har 2482 elever där även båda barnen går om jag fattat det rätt :)
 
Så allt jag gör nu är att vänta på svar då!
 
Ajuste, har även mejlat mina IEC:s Don and Izel och om det är någon annan i Las Vegas området som har dem så kontakta gärna mig! :D
 
Kontakta mig gärna om ni har hamnat i Las Vegas också, så kanske man kan ses någon gång under året!
 
 
 
 

Never thought it would happen

Det som alla utbytesstudenter väntar på, har jag nu fått slutat vänta på!
 
JAG HAR FÅTT EN FAMILJ I LAS VEGAS, NEVADA!!!!!
 
Super hypad just nu, EF ringde mig kanske klockan 12 idag! Familjen verkar riktigt bra, men ska jobba nu så måste gå, men tillsammans med att jag ska skriva ihop ett litet mejl till familjen ikvällså berättar jag även lite mera här på bloggen,
 
Ha en super dag, min är redan det !

Bal

Igår var så mysigt! Först åkte vi hem och fixade oss hos Ebba, hon sminkade oss osv. Vi åt frukt pratade om allt och så.Vi åkte till balen på flak och hade kul. Själva balen var väll itne den bästa men det var riktigt trevligt!
Alla var så fina och vi hade riktigt kul efteråt :)

Men detta får mig bara att inse att hur mycket kommer inte balen i USA att höja sig över det här? Typ tusen gånger bättre!

Och som min kompis sa, att imorgon är sista dagen i skolan, nästa dag jag går i en skola så är det på andra sidan atlanten i Amerika. Ganska otroligt, men längtar så. Men det är nu jag börjar inse vilket folk jag kommer sakna och så.Men man hoppas ju och tror såklart att de man verkligen litar och älskar kommer vara kvar och där för en när man kommer hem.

Nu ska jag in i duschen och göra mig fräsch inför morgondagens skolavslutning!


Hemmagjord Ansiktsmask

När man glömt köpa...
Honung och Jordgubbs mask

Naglar, Frukt, Mean Girls

Hur mycket mer tjejigt kan man göra på en kväll ?
Jag och Ebba fixar iaf lite naglar och sådant inför vår bal imorgon ! So excited !!!
Naglarna blev lösnaglar och ej gelenaglar, får bara hopaps de sitter kvar hela balen då!

Regionsval - Kalifornien, CA

Kalifornien:

Kalifornien har 36 553 215 invånare (ca 4 ggr så många som i sverige) och dess fyra största städer är Los Angeles, San Diego, San Jose och San Francisco.
 
Kalifornien har ett mycket skiftande klimat, beroende var i delstaten man befinner sig, höjden över havet och avståndet till kusten. Större delen av delstaten har medelhavsklimat med kyliga till milda, något regniga vintrar och varma till heta, torra somrar.
 
Har tänkt på det att på att mitt regionsval typ innebär de stater som brukar ha jordbävningar, orkaner och andra typer av naturkatastrofer... Men det borde väll gå bra ändå? Och det stod i någon EF blankett att de har kontroll över sådant, vilket de självklart ska ha.
 
Flera kändisar kommer därifrån, Tyra Banks, Cher, Kristen Stewart, Marilyn Monroe och Tom Hansk bla.
 
 
 
Karta över USA med Kalifornien markerad
 
 
 
 
 
 
 
 

Regionsval - Arizona, AZ

Arizona:

Verkar himla trevligt där av det man fått ut av Eiras blogg iaf. Trevligt väder osv.

Huvudstaden samt största staden är Phoenix och antalet invånare i staten är 6 392 017 st.

Delstaten är känd för sitt ökenklimat, ovanligt varma somrar och milda vintrar men har också inslag av tallträd och bergskedjor i norra delarna av delsten med kallare väder än i de lägre delarna när öknarna finns.
Arizona är en av de sydligaste delstaterna i USA och gränsar i söder till Mexiko, i väster till Kalifornien och Nevada, i norr till Utah och i öster till New Mexico. Dess yta är ca 294 000 km² , vilket motsvarar ungefär 2/3 av Sveriges yta.

Vet även för mig att Arizona har flera bra olika universitet. Kollat lite på det...

 

Arizona markerat på USA-kartan.
Regionsval - Nevada, NV

Nevada:

Ska åka hit och spela bort alla pengar, punkt slut.
Nej ska bli RIK såklart.

Men iaf, Las Vegas, Grand Canyon och lite sådana saker ligger här. Staten har runt två miljoner invånare och huvudstaden är Carson City.

¨De flesta av USA:s ickeatmosfäriska kärnvapenprov har också genomförts i Nevada.
Vet inte riktigt vad det betyder men låter icke bra...

Nevada består väll av öknen, öknen, gambling, öknen och mera öknen.
Men staten verkar ändå ganska nirr och härlig!

Karta över USA med Nevada markerad


Regionsval - New Mexico, NM

New Mexico:

Huvudstaden är Santa Fe och smeknamnet på staten är "The Land of Enchantment" som på svenska blir typ "förtrollningens land" "landet av förtrollningar" eller något liknande.

Folkmängen är 1 954 599 invånare och det bor 6,01 invånare per km2.

Neil Patrick Harris som är Barney i How I met your mother och Demi Moore kommer därifrån!

File:Map of USA highlighting New Mexico.png

Verkar väldigt varmt och torrt vilekt jag gillar. Men fattar inte varför staten heter New Mexico när det liksom finns ett land som heter Mexico :s


Regionsval - Oregon, OR

Oregon

Vet inte så mycket om denna delstat men här är lite snabbfakta:

Oregon är en delstat i nordvästra USA med Salem som huvudstad, men den folkrikaste staden är Portland.
I Oregon bor det 3 700 758 personer och det är beräknat till 14,46 inv/km2.

Oregons smeknamn är The Beaver State.

Kan tänka mig att Oregon är lite kallare och regningare än det jag hoppas på, men allt hänger ju på familjen!
Portland känner man väll igen från Twilight, Bella åker väll dit och köper en bok? haha
Salem, är det inte därifrån alla häxor kommer??
Ambassaden

Jag tänkte nu ta och berätta om mitt lilla besök på den amerikanska ambassaden.

Jag hade innan jag åkt dit fyllt i ett DS-190 J1 form (tror det hette så) formulär där jag svarat på många seriösa samt många högst löjliga frågor. Sen ska man även ha emd sig sitt pass, ett visumfoto i färg, ett bevis från skatteverket på att du är du och ett kvitto från banken på att du betalat in avgiften för visumet.
Jag kom dit kanske 08.30 är jag hade tid 9.00 och där var en kö utanför, det varmt då men om det är kalltelelr blåsigt så klä dig för väder!

Jag fick kanske stå där i en halvtimma innan jag fick komma fram till en vakt som ville kolla ens pass samt under ens skor. Väl inne i kontrollrummet så fick jag ge ifrån mig min mobil, de "röntgade" min väska, jag fick dricka en klunk av mitt egna vatten och gå igenom en säkerthets grej ( en sån där på flygplatser ni vet?). Blev faktiskt förvånad när jag kom in i väntsalen och märkte att jag hade min tändare kvar, fast det kanske är för att folk måste få röka??

Inne i väntsalen fick jag en kölapp, hade 10 nummer efter det som avr så väntade en liten stund, de ropade upp mig och jag fick gå fram till "window E" och ge fingeravtryck. Ajuste, första vakten, ena tjejen i kontrollrumemt och även "window E" killen var svenska, så det var inte så gemom amerikanskt som jag trodde.
Jag fick sedan sätta mig igen tills de ropade upp mitt namn och jag fick komma till "window C". Där satt en amerikansk tjej som skulle göra min "intervju", min intervju bestod av att hon frågade vad jag nu gjorde i sverige - jag pluggar, går i nian. Sedan om jag visste vart jag skulle än -Nej men jag hoppas jag får den snart, är super excited! (allt det där på amerikanska). Sedan var allt klart, fick tillbaka några papper och hon sa att förhoppningsvis får jag mitt visum på posten om någon vecka!

Så sammanlagt tog det väll en timma utanför + innanför, men för många andra har jag hört att de fått vänta i flera timmar!

Och ja, idag på posten kom ett brev där det står att jag kan hämta ett brev hos ICA från "The American Embassy". Hoppas jag ahr mitt Visum där då! puss

Länkar

Skulle jättegärna få lite utbyteslänkar, så om du är utbytesstudent så kommentera ditt namn och gärna vart du ska om du nu vet det! puss.

skulle ju vara super om ni länkade mig med!

Only 50 Days Left !RSS 2.0