Första skoldagen, igen!

 
Denna dagen har vart så azum en första skoldag kan vara tror jag!
Alla är så trevliga, lärarna, eleverna, ALLA!
 
Och hade en lockdown i andra perioden! Haha första dagen och får en lockdown..
En lockdown är ( detta var bara en drill ) händer när någon (elev,lärare, random person) kommer in på campus med vapen och det anses som en stor fara.
Alla gömmer sig längs emd en vägg så att ingen syns från dörren, läraren låser dörren vi släcker lamporna och vi satt tysta i 30 min.. Verkligen, inget prata i 30 min..
Men det är väll nödvändigt när det går runt någon med vapen antar jag^^
 
Men jag hade lite otur (men tur senare) för ingen som jag "connectade" med i klasserna hade första lunch som jag så hade ingen direkt sådär att äta lunch med.
Men när jag kom in i cafeterian på lunchen så blev jag ganska övervälmad.. De hade massvis emd olika barer med sandwiches, hamburgare, sallad, pizza, you name it. Men olika köer till allt och jag fatta nada..
 
Så jag frågade en lärare elelr ordnare som stod där hur allt funkade och han visade mig hur man gjorde och jag tog salad och betalade allt. Och jag sa att jag var utbytesstudent och allt så han frågade om jag kände någon sen innan jag kunde sitta med, men nej det visste jag inte, så han presenterade mig för några elever han kände.
Haha blev lite lämnad där, men de var jättetrevliga! Speciellt tjejen som satt där, hon var hur skön som helst!
 
Sen frågade jag även dem om de visste om någon annan utbytesstudent fanns på skolan och det fanns en från Poland. Så de bara hämtade honom någonstans så fick vi presentera oss, haha han avr galet rolig. Eller alltså hans engelska var inte så bra och han uttröck sig så kul!
 
Men efter lunchen så visade Janette (tjejen vid lunchen) mig till mitt nästa klassrum, fast på vägen stanande vi och signade upp emot bullying och sa någon pledge så vi fick små pälsbollar, och jag tackade för att jag fick sitta emd dem vid lunchen och hon sa att jag fick sitta med dem när som helst! Så det kändes bra, behöver jag inte vara så orolig imorgon..
 
Men de resterande två klasserna gick också bra, keramiken var super. Där var alla sjukt trevliga. Och från brjan ville jag inte ha drawing & painting (ceramics övergår till det) nästa termin men ska definitivt välja det. Alla där vara bara så underbara!
 
Efter så gick jag till bookstore och fick mitt student ID och prata lite med dem, de är så trevliga där och tror även jag ska bli Teachers Assistent där nästa år (alltså man väljer det som en class), köpte även en till vit piké tröja.
 
Men hade en bra dag, ända var journalism som var super tråkigt. Alltså på Sierra Vista var det mer om att vi skrev artiklarna, altlså vi jobbade "på riktigt" och artiklarna vi skrev skulle vara med i skolans tidning. Här är vi typ 40 pers i klassen och vi övar bara på att skriva, visst det är väll bra men inte ett dugg kul..
 
Men ser fram emot imorgon, även fast jag är så sjukt trött nu! Men x-factor ikväll! Och just nu så klär vi granen!
 
 

registrering i skolan

Go knights!
 
Nu är jag registrerad på Lake Havasu High School!
Alla som jobbade där var jättetrevliga och känns jättebra än så länge. Fick även lite skoltröjor (det är "halvuniform" på skolan, man måste bära en skoltröja. Men man kan ha shorts och sådant.) och imorgon när jag kommer till skolan så ska en Teachers Assistant visa mig runt på skolan och lite sådant. Finns ganska många olika byggnader och så.
Men mitt schema blev det samma för denna terminen, de kan inte ändra något när jag redan gått alla dessa första semstern men till andra så ska det bli nytt, så då har jag ingen matte och ingen chemistry att se fram emot!
 
och tatamatamtamta (någon fin truddilutt som ska öka spänningen) JAG ÄR SENIOR! Ska bli så himla kul med chansen att få ta graduation!
 
Haha, och jag har matte med freshmens ..
 
Men gud vad bra allt känns just nu! Lycklig som bara den!

One week in Lake Havasu

Idag så var vi ju och hikade, vi var kanske ute i en timma. Efter det så åkte vi till gymmet och de fixade något medlemskap åt mig och så. Sen visade Rich mig lite maskiner och dylikt, hur de funakr och så. Jag fick även jobba massa och jag är helt öm i armarna!
Men sen handlade vi lite för lunch och lite skolsaker åt mig, imrgon ska vi ju åka och registrera mig!
Har även fått reda på att det finns 2 andra utbytesstudenter här, Cindy hade ju frågat skolan om de hade plats för mig och då sa de att de tar in 4 utbytesstudenter per år och de hade bara 2 än så länge, så det är ju kul!
 
Efter shoppingen så visade Rich mig även vattnet lite och vi åkte nere på stranden med Jeepen, och det är så fint!
 
När vi kom hem så gjorde han lunch, typ världens godaste macka, craisins, någon slags turkey, peppar turkey, creme cheese och den var så sjukt god. Han är tydligen bra på att laga mat och så för senare så plockade vi upp Cindy och Kennah och han köpte något slags kött som han senare grillade och det smakade sågott! Vi åt det med sweet potato (orange potatis som är ganska så söt, används oftast i desserter) och morötter som vart i ugnen, en liten festmåltid!

 

Going hiking

Nu ska jag Rich och Kennah någonstans och Hika, det är underbart väder ute så ska bli skönt!

jag har bara tjocktröjan när vi åker Jeep då den är öppen, under har jag linne som jahaja Hika med ;)


Off Road

Bild 1&2: The Desert Bar, mycket fancyigare än vad jag trodde! Bild 3: Jag på ett ställe där vi stannade. Bild 4&5: bilder från bilen. Bild 6: Jag Cindy och Kennah in front of Arizona desert. Bild 7&8: Ökeeen. Bild 9: Gruvor där man "utvinner" koppar och turkos stenar. Bild 10: Turkos stenar. (mycket finare färg i verkligheten) Bild 11: Minorna från Jeep förnstret.
 

Att åka off-road med Jeepen var sjukt kul! Det är ju läskigt också, ibland tror man att jeepen ska falla över, speciellt när man åker nära en kant och man inte ser kanten (vi har dörrarna på) och det är typ ett stup ner på 100 m! Var ganska mäktigt med allt. Klättra över berg och sådant, med jeepen alltså.
 
Och tog med mig min systemkamera men tog aldrig upp den för blev så dammigt när man åkte. Lät den vara kvar i väskan istället. Och i en gruva gick vi in kanske 60 m, det var coolt. Och vi hittade lite fina turkosa stenar.
 
Sen vid the desert bar så åt vi hamburgare och lyssnade på musik. De hade ett live band där. Pappa och mamma, ni skulle verkligen ha älskat det! Var så himla fint och mysigt med musik och allt. Men förstår inte hur de kan orka vara där, nästan december och jag tror det var upp emot 30 grader där ute. Var olidligt efter att man suttit still ett tag..
 
Sen blev jag besviken, fanns en "safe-road" dit också.. Jag som trodde att man skulle förtjäna allt och så, och att bara off road fordon kunde åka dit! Så ser man små bilaroch en "safe road", men kändes iaf bra att vara där "på riktigt" ;)
Men var ganska skönt med vanliga vägen hem för då sov jag hela vägen hem^^
 
Sen väl hemma så duschade jag av mig allt damm, och jag tror vi alla är ganska så trötta av solen och allt så blir nog en hemmakväll, Cindy ska även jobba imorgon..
Och hon såg att jag hade en "retainer" för mina tänder (alltså den som man haft efter tandställning, den är av plast och ser ut som tänderna.. om ni förstår..) så hon ska ta hem tandblekning till mig ! :) Ska bli kul att få lite vita tänder!
 
Nu ska jag gå och hjälpa Cindy i köket tror jag, byeee
 
 
 

swedish cinnamon rolls

 
Ehhm, anledningen till varför itne de ser så jääääte munvattnande utär för att det är så sjukt svårt att baka här! Allt är ju bara konstigt, åtminståne så har de elektriskt spis gäntemot gas iaf :p
 
Men inget pärlsocker heller :( Och kardemumman var dyr här! Cindy blev lite tveksam men hon sa att jag inte skulle få några julklappar ifall de smakade dåligt, så hon litade på mig ;)
 
Men de blev goda, speciellt med grädde på, underbart.
 
Imorgon ska vi till "The Desert Bar" som är precis avd det låter som, en öken bar. En bar ute i öknen. Tar ca två timmar at åka dit och ända sättet att ta sig dit är med off road bilar. En vanlig bil skulle aldrig klara av det.
 
Så imorgon blir det skumpa humpa i öknen, över berg och allt för att komma dit. Men ska bli kul, bakade ju även bullar för bilfärden. Och längs med så finns det ganska så häftiga minor sa Cindy så ska försöka ta med mig kameran och se om man får till några bilder.
 
Nu är det läggdags för moí, godnatt!

Lördag, november 24

 
Imorse var vi nere vid kanalen och sprang igen. Ja eller jag går ju. Så Cindy sprang två varv och jag gick ett, så när jag var klar så gungade jag en stund. Alltså det är verkligen så sjukt fint här!
 
Sen målade Cindy mina naglar, hon har ett gel kit / saloon kit med en sådan där UV lampa så det sitter på i 2-3 veckor! Inte riktigt min färg men hon sa att vi fick ta och köpra några flera.
 
Nu ska vi bara åka runt och göra lite ärenden, bla köpa ingredienser till svenska kanelbullar, fick även förklara för Cindy vad Kardemumma var, hon ahde aldrig hört talas om det!
 
Vi ska även ner till kanalen igen och mata ankor med Kennah tror jag, haha.
 

Black Friday i Lake Havasu City

 
Är ju inteen sådan rush här i Lake Havasu på Black Friday, finns inte så mycket utbud. Men vi åkte ner till "mallet" som finns här och gick in på JCpenney, Dillards och Aeropostale. Jag hittade två par jeans (ett  par svarta, mina älskade Dr.Denim från Salt har gått sönder .. Livet går under) en mysig tröja och på JCpenney så gick jag runt och hittade en ganska så fin "klänning" som skulle vara super till tights, visade sig att det var ett linne från "Big" avdelningen men köpte det ändå, älskade färgen. Ganska så grön, skulle nog passa jul, kanske blir min julaftons outfit!
 
Sen åkte jag och Cindy till Chipotle och åt, det var så länge sen och det var så gott! Om ni kommer till amerika så prova absolut på det! Och Cindy sa att de öppnade här för ungefär en vecka sen... Lucky me!
 
Sen på kvällen var vi onyttiga, hon övertalade mig att vi skulle prova på världens bästa froyo (frozen yoghurt), och hon var rätt. Fanns en smak, coockie batter (kak smet... Alltså namnet söger ju allt) och det avr 1000 ggr bättre än coockie dough. Så himla gott!
 
Så vi gottade oss med det i soffan framför en film. Imorgon blir det väll till att träna bort den glassen!
Godnatt
 
Glömde bort att säga att idag var det riktigt varmt, runt 82 farenheit och det är runt 27 grader i celcius så det var underbart!

Min första thansgiving!

Är så glad att jag fick möjligheten att spendera thanksgiving här med min nya familj! Vi hade inte värsta pråliga middagen med massa personer och så men hade en mysig middag med Cindys mamma och syster + systerbarn. Sedan åkte jag och Cindy runt till lite vänner av henne, en av hennes bästa vänners man är halvsvensk så han pratade lite svenska med honom.
 
Sen kollade vi x-factor och BEatrice åkte ut :/ Var lite ledsamt, men Cece är ändå en rba artist, men jaggillar varken fifth harmony elerl Diamond. Och så kul att Carly fick bli etta denna vecka, Tate kom ju ändå tvåa och har vart på toppen i två veckor. Jag tror Tate själv ville att Carly skulel vinna, det avr verkligen en bra boost för hennes självförtroende!
 
Nu har de andra åkt hem och jag ich Cindy tar det lite lugnt bara :)
 
Eftersom de inte riktigt har affärer här så blir det ingen  blackfriday för oss, blir walmart en sväng och någon annan butik kanske.
 
Men godnatt nu!

You better watch out

(bilderna är inte i ordning, vet ej varför)
 
Idag åkte vi ut en bit med jeepen i lite terräng med Rich kompisar och sköt! :D
Var så kul, jag började med en liten pistol, 22:a eller något hette det. Sköt lite med den och det gick riktigt bra!
Sen fick jag prova på ett stort vapen "rifle", det var superkul, den kickade tillbaks mycket så någon stå bakom så jag inte skulle ramla omkull :p
Men orkade bara skjuta tre skott med den för det var så tungt! Haha förstår itne hur folk orkar hålla sådana uppe hela tidennär de skjuter och sådant..
 
Sen var det taco wednesday på Javelinas så vi åkte dit och åt supergoda $1 tacos! Fick även träffa Cindys mamma som bor här i Lake Havasu.
 
När vi kom hem var klockan kanske runt sex och jag var redo för att gå och lägga mig men vi hade hyrt film, Expandebles 2 (den med "dolphan" eller vad han nu kallas, dolph lundgren)så kollade på den och äääääntligen får jag gå och lägga mig!
 
Så ska sova nu, ska bli så skönt!

Walk by the shore

 
Idag var jag ute och gick medans Rich paddle boardade. Altlså är så sjukt fint här!
Gick under London Bridge som jag nu fått veta att Lake Havasy City köpte den av London och forslade allt hit och byggde upp den här!
 
Och det här är varmaste stället i amerika så once again så är det shortsväder! :D
 
Snart slutar Cindy jobbet och då ska vi väll hitta på något annat! Ha det så bra :*
 
 

Första dagen i Lake Havasu

Har vart en grym dag.
 
Vaknade runt 8.30 av att Rich åkte ivägnågonstans för någt arbete. Så tog det lugnt och bara åt frukost kollade in stället osv. Runt 1 kom han tillbaka och plocka upp mig, vi åkte då runt med jeepen lite. Han visade mig Lake Havasu city, körde ner mig till sjön, vi åkte över London Bridge och ut på en ö som finns i sjön. Han visade mig deras hobby cat och berättade lite om allt.
 
Vid två så var vi vid Cindys jobb och planen var att hon skulle ta mig till skolan så vi i kunde registrera mig och jag kan gå första dagen på måndag, men counclern hade behövt åka hem pga familjen eller liknande. Så vi får vänta tills på tisdag till att registrera mig och jag börjar skolan på onsdag!
 
Så vi åkte och åt på ett sandwich ställe, åkte till walmart och köpte galjar och en byrå till mig. Så nu är ALLA mina kläder uppe, allt är urpackat, och bara det känns så himla skönt. I två veckor har jag levt i en resväska..
Sen åkte Rich någonstams och jag och Cindy plockade upp Kennah, och det var första gången för mig att träffa henne för hon sov när jag kom hit igår. Hon är urgullig. Hon kan inte säga Alexandra så jag är Ally för henne, och jag är hennes "hend" (friend). Så söt!
 
När vi kom hem så cyklade jag och Cindy runt och hon visade mig lite i området de bor i och när man var högst upp så såg man hela Lake Havasu och emd solen över var det så fint!
 
Så nu är klockan nio (åtta i vegas) och jag är trött som bara den. Ska gå och lägga mig nu.
 
Imorgon ska Rich ta mig till sjön, och medans han ska paddla lite (han paddlar på en surfbräda, han tävlar även i det) så ska jag ut och gå lite. Sen kanske han skulle ta mig till gymmet också, så har lite saker att göra imorgon också!
 
Men död nu, godnatt!

Första vlogg hos nya värdfamiljen!

Jag har det superdupermega bra !


Lycka

En lycka som inte går att beskriva just nu


Lake Havasu here I come!

Yes! Allt har gått igenom och idag så kør Don och Izel ner mig till Lake Havasu! OMG jag ær så glad just nu! :DDDDD

RSS 2.0