Happy Thanksgiving

2011-11-24,16:52:00
Kategori: USA - Före -(0) Kommentarer

Fick ett mejl av EF idag där de önskade Happy Thanksgiving. Tänk att få fira det nästa år, so excited!

De skickade också med recept på Pecan Pai, here it is!

Pecan pie

Pajskal
150g mjukt Smör
3 dl Vetemjöl
0,75 dl Strösocker
1 nypa Salt

Fyllning
2,5 dl Ljus Sirap
2,5 dl Farinsocker
2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
2 tsk smält Smör
3 Ägg
4 dl Pekannötter

Gör så här:

Pajskal: Nyp ihop alla ingredienser till en fin och jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och blindbaka det genom att täcka det med aluminiumfolie och sedan fylla botten med torkade ärtor/bönor. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 10-15 min. Lyft bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna.

Fyllning: Rör ihop sirap, socker, vaniljsocker och salt. Vispa i smör, ägg och pecannötter. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader, ca 50 minuter. Om pajen börjar bli lite väl färggrann, täck över den med aluminiumfolie. Låt pajen få sätta sig i kylskåpet över natten, då blir den extra seg och kladdig!

 

Ha en bra kväll, jag är förväntansfull inför gymnasiemässan imorgon och hoppas den är bra :D

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0